Dialoog 4-Daagse 2017

Dialoog 4-Daagse.
6 t/m 9 november 2017

 

Naar aanleiding van de Dag van de Dialoog, werd er door Stichting Samenspraak Apeldoorn de Dialoog 4-Daagse georganiseerd. Deze werd gehouden van 6 t/m 9 november (2017).

Op verschillende locaties in Apeldoorn (o.a.; Curves, Foenix zwitsal, Odd Fellows) werden verschillende soorten Dialoog gehouden. Zo was er buiten de dialoog een schrijfdialoog, een theaterdialoog en, voor het eerst dit jaar, een mindfullnesdialoog.

Zoals altijd werd de Dialoog, op een enkeling na, door iedereen positief ontvangen. Menigeen kwam tot de ontdekking dat velen verbinding zoeken. Anderen dachten in een “zweverig” groepje terecht te komen en moesten op hun vooroordeel terugkomen. Dialogen worden door idealisten, maar ook door heel nuchtere mensen bezocht.Over het algemeen werd het gezien als een gezellige kennismaking met nieuwe mensen en/of culturen en dat je met wildvreemden een goed gesprek kunt hebben. Ook vonden de meeste deelnemers dat er een “huiselijke” sfeer was.
Enkele deelnemers werden zo enthousiast dat ze 1 keer per jaar een Dag van de Dialoog te weinig vonden.

De Dialoog 4-Daagse werd op donderdag 6 november afgesloten met een feestje. De gasten werden getrakteerd op een heerlijk buffet, bestaande uit diverse gerechten, live muziek en een gedicht van onze stadsdichter.
Tot onze vreugde viel ook het cadeau-boekje  enthousiast ontvangen.

Uiteindelijk kunnen we dus spreken over een geslaagde Dialoog 4-Daagse, die vatbaar is voor herhaling.
Wij danken dan ook de deelnemers en de gespreksbegeleiders van harte en hopen iedereen volgend jaar weer te zien.