Netwerkbijeenkomst ZW 2017

Op 20 juni 2017 werd de netwerkbijeenkomst Zuidwest gehouden.

Ondanks de hoge temperatuur, was de opkomst bij de derde netwerkbijeenkomst een succes. Volgens Roelof Oudman, voorzitter van Stichting Samenspraak Apeldoorn: “…minder dan gehoopt, maar zeker een goede opkomst….” Normaal gesproken raken alleen discussies verhit, vandaag echter waren ook de dialogen verhit. Toch kon dit de sfeer niet drukken en de meeste deelnemers vonden het zelfs een verfrissende opzet.

Nadat de deelnemers waren ontvangen met een kopje koffie of thee en een plakje cake, opende Liesbeth Zwanepol de middag.
Na het welkomstwoord ging het verder met een levend bingo. Hierbij moesten de deelnemers op zoek naar 25 mensen die aan een bepaalde eis moesten voldoen. Het vinden van iemand die in het bezit was van een hond, bleek 1 van de lastige taken. Toch slaagden maar liefst 3 personen er in, om al na 15 minuten hun kaart vol te krijgen.

Na het uitreiken van de prijzen nam Greet Bouman, directeur van Stimenz, het woord. Zij benadrukte, in een korte toespraak, het belang van samenwerken en het hebben van  een goed netwerk. Hierna namen de deelnemers plaats aan de dialoogtafel van hun keuze en ontstond er, na de kakofonie van het levend bingo, een aangenaam geroezemoes in de zaal

Het ging de gespreksbegeleiders, die een korte training hiervoor hadden gevolgd, prima af om de dialoog in goede banen te leiden. Hoewel het vandaag maar een korte dialoog was, waren er na zo’n 45 minuten toch veel positieve geluiden, veel mooie dromen, goede ideeën en werden hier en  daar zelfs al contacten gelegd. Tijdens het nabespreken van de tafels kwam dit ook vaak ter sprake. Ook het verlangen naar – en belang van -verbondenheid.

Tot slot werd er nog bekeken wat de totale opbrengst van de middag was. Daar kwam uit dat het van belang is om goed naar elkaar te luisteren en elkaar daar ook op te wijzen. Ook zou het goed zijn om met elkaar in dialoog te blijven gaan.
Al met al was deze middag de moeite waard om te herhalen en om uit te breiden naar andere delen van Apeldoorn en, eventueel, een netwerkbijeenkomst voor heel Apeldoorn.

 

De bijeenkomst kwam tot stand door de samenwerking van:

  • Stimenz
  • Gemeente Apeldoorn
  • De Zorgmensen
  • Zuid doet Samen
  • Stichting Samenspraak Apeldoorn